Aktuality - Další články

Alianční týden modliteb 2017 a sbírka na potřeby Sítě křesťanských učitelů

Alianční týden modliteb za děti 8. – 15. 1. 2017.

Česká evangelikální aliance (ČEA) připravila Modlitebního průvodce pro rodiny (zamyšlení k modlitbám na osm dní, rodinné aktivity a především témata ke společným modlitbám). Rodina je jedinečným místem, kde rodiče mohou se svými dětmi sdílet svoji víru a uvádět je do vztahu s Bohem. Modlitební průvodce ke stažení zde

Sbírka v rámci Aliančního týdne modliteb podpoří fond Vzdělávání křesťanských učitelů zřízený ČEA, který poskytuje stipendia křesťanským učitelům a lektorům pro získání aprobace pro Etickou výchovu a absolvování Lektorské akademie. Etická výchova je volitelný předmět, který ve školách dává prostor morálnímu formování i duchovnímu nasměrování žáků. Lektorská akademie připravuje k realizaci preventivních, etických a duchovních programů ve školách.

V letech 2014–2016 fond podpořil 20 učitelů částkou 103 190 Kč. Každý dar bude navíc zdvojen jiným dárcem, takže přinese ještě větší užitek.  Své dary na tento účel můžete zasílat s variabilním symbolem 2117 na účet ČEA – č.ú. 13808359/2010. Předem děkujeme za Vaši štědrost.

zdroj: http://www.ea.cz/