Akce - KurzyAktuality - Vzdělávání

Lektorská akademie

Datum akce:

Lektorská akademie

KAM, z.s. je od 31.7.2017 držitelem certifikátu pro programy školské všeobecné primární prevence, který MŠMT udělilo na dobu 5 let.

Pro křesťanské lektory, učitele, metodiky i pracovníky s mládeží připravujeme řadu příležitostí k odbornému, osobnímu i duchovnímu růstu. Pořádáme kurzy, konference i osobní podporu pro ty, kterým služba mladé generaci leží na srdci. Zvažte, komu byste mohli dát tip a doporučení na Lektorskou akademii (LA).

  • LA1 „Primární prevence ve škole i mimo školu“ – Cíl: Nauč se být lektorem – komplexní seznámení s procesem certifikovaného lektorování na školách, úvod do práce s didaktickými aktivitami, ukázky metodických postupů a lektorské dovednosti; Kurzy dovedností vedou Jan Molnár a Martin Stavjaník. Vhodné i pro začínající učitele, metodiky a pracovníky s mládeží.
  • LA2 „Osvojit si kompetence specialisty“ – Cíl: Staň se odborníkem – tematické Odborné dny poskytující lektorům, učitelům, metodikům i pracovníkům s mládeží širší a hlubší kontext v jak v prevenci rizikového chování mládeže, tak v misijní práci přímo na školách. Věnovat prostor budeme hlouběji také síti návazných služeb (poradny, OSPOD, Policie) a právnímu rámci naší služby, řešení specifických úskalí daných oblastí. Čeká vás skupinová konzultace s odborným garantem; Odborné dny povedou kvalifikovaní specialisté. Podmínka účasti: aktivní praxe.
  • LA3 „Přinést změnu – prevence, která pracuje s vnitřní motivací žáků a mění je.“ – Cíl: Vytvářej programy – stanovování si SMART cílů své lekce, tvorba kvalitní metodiky a didaktických aktivit, vzdělávací program kompatibilní s přirozenou schopností mozku učit se; vede Zdeněk Dlabola; Podmínka účasti: vlastní lekce s návrhy cílů a didaktickými aktivitami (ne jen přednáška, prezentace).
  • LA4 „Vychovat a doprovázet učedníky“ – Cíl: Veď novou generaci – praktický trénink mentorských dovedností nezbytných pro provázení nováčků (lektorů ve školách nebo služebníků pracujících s mládeží na „mostě“ nebo v církvi); vede Zdeněk Dlabola; Nezbytné pro mentorskou podporu nováčků, podporuje F nadace. Podmínka účasti: absolvování mentorského kurzu Otevíráme dveře novým mentorům, který organizuje Jobos (nebo jiného se srovnatelnou úrovní).