Akce - SetkáváníAktuality - Vzdělávání

Mlčí křesťané v dnešním sekulárním školství?

Datum akce 29. - 30. 5. 2022

Zveme Vás na setkání Clinta Elliota & Heather Kohnen z americké asociace učitelů CEAI s učiteli nejen ze Sítě křesťanských učitelů na workshop, diskusi, modlitby a k příjemnému společenství.

  • Registrujte se : neděle 29. 5. 2022 17:00   Kř. sbor Ostrava Poruba, Provozní 5362/2 Ostrava-Třebovice Mapa
  • Registrujte se: pondělí 30. 5. 2022 16:00 Cafe Crowd – Církev bez hranic Na Líše 1284/12 Praha – Kačerov Link

 

Workshop Clinta Eliotta: Mlčí křesťané v dnešním sekulárním školství?

Jak se učitelé vypořádávají s uplatněním křesťanství ve škole? Praktické přiblížení biblických principů, kterými křesťanští pedagogové mohou překonat rostoucí problém cenzury a autocenzury ve škole.  Co pomáhá radostnému naplňování našeho povolání být svědky a vyslanci Krista v různých oblastech života, včetně práce? Workshop bude zahrnovat:

  1. Výsledky aktuálního výzkumu o autocenzuře mezi křesťanskými učiteli v USA.
  2. Biblické příklady učedníků, kteří překonávali pokušení mlčet ve své kultuře.
  3. Důležitost společenství křesťanských učitelů pro překonání autocenzury ve škole.
  4. Čas na otázky a odpovědi.

Clint Elliot je právník a předseda Asociace křesťanských pedagogů v USA – Christian Educator Association International CEAI. S manželkou Lorie žijí v Kentucky. Podílí se na rozvoj Daniel hnutí, které pomáhá křesťanským učitelům na sekulárních školách, aby do svých škol účinně přinášeli Boží lásku a pravdu. Clint je odborníkem a poradcem učitelů, jak v rámci právní svobody v Evropě i USA hovořit o otázkách víry, i když je sekulární společnost považuje za tabu.

Heather Kohnen je učitelkou již 29 let. Se svým manželem Corey a třemi dětmi a snachou žije v Minnesotě, kde učí na základní škole, CEAI vede Daniel projekt v USA. S nadšením pomáhá křesťanům, kteří pracují v sekulárních školách, znovuobjevovat své poslání a s důvěrou kráčet podle plánů, které s nimi má Bůh. Přeje si, aby učitelé byli ambasadory Boží lásky a pravdy ve své práci a zažívali radost na této dobrodružné cestě.

Na setkání vás zve Honza Kuklínek ze Sítě křesťanských učitelů s regionálními partnery.

Kontaktní osoba za Ostravu: Hana Martináková, hmartinakova@kam.cz
Kontaktní osoba za Prahu: Barbora Soukupová, barasou@gmail.com