Aktuality - Další články

Kroky – křesťanský časopis pro děti

Kroky – křesťanský časopis pro děti

Vznik
Předchůdcem časopisu KROKY byl časopis  Česká Duha,  časopis pro děti. Ten vycházel ve spolupráci s časopisem DÚHA, časopis pre deti, který vydávali na Slovensku. Když jsme se chtěli osamostatnit, ptali jsme se čtenářů,  jak by se měl náš časopis jmenovat. Bylo  několik návrhů, ze kterých jsme vybrali KROKY. To se nám líbilo, protože životem jdeme a je důležité, kudy, s kým a za kým ty naše KROKY povedou. Česká Duha začala vycházet  na podzim roku 1994 jako čtvrtletník.  Od roku 1998 ji nahradily  KROKY, které  za svými čtenáři  přicházely 5x v roce, od roku 2003 6x ročně.

Obsah
V  časopise jsou komixy, biblické hádanky, příběhy ze života Biblických osobností i lidí současných. Obsahově je to takové setkání generací. Několik stránek je pro předškoláky  –  mohou s nimi pracovat rodiče, něco pro školáky mladší, starší,  náměty k diskuzím třeba doma nebo v dorostu, dva články vždy i pro rodiče.
V každém čísle je jeden článek o Čechu, který svou činností ovlivnil svět.

Reakce
„Dobrý den, jmenuji se Ondra Hota. V posledním čísle Kroků  jsem se dozvěděl, že hledáte děti, které by psaly do Kroků články. I když je mi teprve 11 let, rád bych to zkusil. Zajímám se o přírodní vědy a o problematiku evoluce a stvoření. Napadlo mě,  že bych psal o vědcích.“

„Vím, že v některých sborech je obyčej, že na začátku bohoslužby je „Slovíčko pro děti“. Co kdyby  v Krocích  bylo takové „Slovíčko pro rodiče“? Já bych ho psala.“ napsala jedna maminka (dvě malé děti), která už píše o misii.

„Jsem v 8. třídě ZŠ.  Kroky odebíráme od roku 2013. Zaujaly mě příběhy žen, které odhodlaně sloužily Pánu Ježíši – většinou se totiž mluví jen o mužích a na ženy se zapomíná, i když třeba sloužily stejně věrně. O těch bych chtěla psát.“

kontakt:

zodpovědný redaktor: Irena Zemanová, 548 539 397, irena.zemanova@volny.cz

email redakce: kroky@kroky.cz

článek připravili: Irena Zemanová a Ladislav Hanuš